21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Fazolová polévka se sušenými švestkami

Název Množství a jednotka
bílé fazole 300 g
sušené švestky 150 g
brambory 3 ks
cibule 1/2 ks
zakysaná smetana 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 12 h.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Fazole večer namočíme a druhý den uvaříme do poloměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme doměkka. Na másle a cibuli připravíme růžovou jíšku, zředíme ji mlékem a přidáme do polévky. Sušené švestky nakrájíme na menší kousky a přidáme současně s jíškou. Zakysanou smetanu rozmícháme s troškou mléka, aby se neudělaly hrudky a vlijeme do polévky. Necháme prohřát, dochutíme solí, případně pár kapkami octa.


 


RECEPTY

Dýňovo-meruňkový koláč

Postup: Křehké těsto:Na vále smícháme mouku, 140g moučkového cukru, citronovou kůru a... zobrazit recept

RECEPTY

Smažák bez smažení

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme nadrobno. Hrnečky vymastíme tukem a... zobrazit recept

RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na černém pivu s jablky

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

RECEPTY

Chřestová krémová polévka

Postup: Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...